TUNDLIKU NAHA HOOLDUS

Kuna mul on täielikult kopp ees sellest, et praktiliselt ükski näokreem mulle ei sobi, otsustasin kõik tundliku naha hooldusega seonduva in...

Kuna mul on täielikult kopp ees sellest, et praktiliselt ükski näokreem mulle ei sobi, otsustasin kõik tundliku naha hooldusega seonduva info kokku koguda ning enda teadmisi värskendada. See tuleb alati kasuks. Seega back to basics!

Tundlik võib olla iga nahatüüp. Kui nahal on ebamugav tunne juba pikemat aega (kiskuv, kipitav, sügelev, põletav, punetav), siis võib pidada nahka tundlikuks. Samm edasi on juba hullemad reaktsioonid nagu villid, lööve, punnikesed. Nahk võibki lihtsalt tundlik olla (pärilik soodumus) või siis on tundlikkus ise tekitatud (pikemat aega ebasobivaid tooteid kasutades).

VÄLDI:
 • Lõhnaained. Lõhn ei ole ainult "Fragrance/Parfum". Loodustoodete puhul vältida kõiki eeterlikke õlisid ning nende koosseisu kuuluvaid aineid (Linalool, Limonene, Geraniol, Citronellol)
 • Ärritavad aineid (nt Sodium Lauryl Sulfate), leiad veel siit.
 • Liiga kuum või külm vesi. 
 • Kare vesi.
 • Tugeva toimega koorijad.
 • Näo aurutamine (saunalaval kaitsev kreem või õli näole)
 • Ära pinguta üle! Ühe probleemi vastu pole vaja korraga kasutada kümmet erinevat imetoimega kreemi, maski, seerumit.
 • Naiivsus. See, et toode väidetavalt sobib tundlikule nahale või on hüpoallergiline, ei tähenda mitte midagi. 

TEE NII:
 • Kasuta testreid! Oi blinn, ma olen ilma naljata sadu eurosid raisanud toodetele, mis mulle üldse ei sobi!  Testri variant töötaks minu puhul ideaalselt, sest ma saan juba pärast paari kasutuskorda aru, kas toode sobib või mitte. Ainult ma pole kindel, kui hea meelega neid kaubanduses jagatakse...
 • Jälgi, et toodetes leiduks nahka rahustavaid komponente. Head uudised, peale aaloe on veel hulgaliselt häid ja palju tõhusamaid aineid: allantoiin (Allantoin), asuleen (Azulene), bisabolool (Bizabolol), hariliku kaera jahu ekstrakt (Avena Sativa Meal Extract), hariliku pärna ekstrakt (Tilia Cordata Extract), lagritsarisoomi/juure ekstrakt (Glycyrrhiza Glabra Root Extract), tiigirohu ekstrakt (Centella Asiatica Extract. Vaata lisa siit
 • Kasuta seda, mis sobib, mitte seda, mis meeldiks.
Kui nahka pidevalt ärritada, põhjustab see palju negatiivseid muutusi. Nahk ei toimi enam normaalselt, ei suuda end kaitsta, paraneb kehvemini, vananeb enneaegselt. Lisaks võib nahatoon muutuda ebaühtlasemaks, poorid suureneda, rasune nahk muutuda rasusemaks ning kuiv veelgi kuivemaks.

Mina eelistan kasutada loodustooteid nii palju kui võimalik, aga tundub, et see teeb mu elu kümme korda raskemaks. Ma olen uskunud (või lootnud pigem), et kui tootekirjeldus väidab, et see sobib tundlikule ja kuivale nahale, siis äkki nii ongi. Kusjuures üllatavalt paljudel loodustoodetel on kirjas, et need on ideaalsed tundlikule nahale, kuid samas sisaldavad kõikvõimalikke ärritavaid aineid, täiesti ajuvaba! Ma olen lihtsalt peaga vastu seina jooksnud. KORDUVALT! :D

Tahaks küll kasutada imelise lõhnaga kreeme, aga kõik see kaunis tuleb ära unustada. Vähemalt talveks, sest siis on nahk veel õrnem ja vastuvõtlikum. Peab leppima pisut igavamate toodetega ning olema põhjalikum. Aga jaa, ma loodan, et edaspidi ma vingun vähem, sest iga toode, mida plaanin kasutama hakata, läbib enne range kontrolli! :D

You Might Also Like

0 kommentaari