NURME TAHKE šAMPOON

Mul on tekkinud suur probleem seoses juuste pesemisega. Nimelt looduslike šampoonidega pestes läheb pea jube kiiresti mustaks. Isegi siis, ...

Mul on tekkinud suur probleem seoses juuste pesemisega. Nimelt looduslike šampoonidega pestes läheb pea jube kiiresti mustaks. Isegi siis, kui olen valinud spetsiaalselt rasustele juustele mõeldud šampooni.


INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Aqua, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Ricinus Communis Seed (Castor) Oil, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Malaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Limonene*. 
* Occurs naturally in essential oils.

TAHKE šAMPOON KANEPIÕLIGA (6,30 EURI, Kaubamaja) Selle seebi (tglt on nimetus šampoon ikka, aga ma kutsun seebiks, sest see on ju seep :D) ostsin tegelikult muskale, sest tal on rastapatsid ja ta ei tohi igasuguste suvaliste (pehmendavate/siluvate) asjadega neid pesta. Ja mina, võimas tarkpea, siis mõtlesin ka, et ooo, seep ju puhastab kindlasti väga hästi ja ei pea enam nädal aega pead pesema. Pealegi on pakendil kirjas, et kanepiõli leevendab peanaha ärritust, millega mul pidevalt probleeme on. Peale pealegit ju soovitas ka juuksur aeg-ajalt seebiga pead pesta. :D

Ma pean ütlema, et seda seepi on megamugav kasutada, kohe tõesti on. See vahutab väga hästi ning vaht on rikkalik ja pehme. Seep sisaldab ka eukalüpti, mis annab värske tunde. Aaga, kui ma pead loputama hakkasin, tundsin, et asi kisub kahtaseks. Juuksed olid ikka päris karedad ja tundusid veidrad. Kui pea ära kuivas, olid juuksed tuhmid ning neil puudus tavapärane läige. Puudutades tundusid kuidagi kummised ja imelikud.

Lisaks oli peanahk valge kihiga kaetud. Harjates jäi ka piide külge mingi hallikas kiht. Ma polegi päris kindel, kas seep tekitas kõõma või ma ei loputanud piisavalt hoolikalt. Igatahes kui juukseid sasisin, siis "lund" pudenes ikka korralikult. Samas peanahk ärritunud polnud, ei kiskunud ega punetanud.


Ma ei jätnud jonni ja pesin ikka teist korda ka, sest süda ei andnud rahu. Lisaks avastasin Nurme kodulehelt, et seebiga on vaja kõigepealt kaks nädalat harjuda. Muska ütles ka, et tema loputab ikka mitu-mitu korda pead, sest seepi ongi alati raske välja loputada. Olin lootusrikas ja tegin siis sama-leotasin ikka tükk aega oma kiharaid. Seepi välja saada on ikka väga keeruline, sest peanahale ei pääse üldse ligi, juuksed on nii takused. See vaev tasus end ära, sest sel korral oli peanahk ikka tunduvad puhtam, kuigi mitte päris. Juuksed tundusid ka palju mõnusamad. Mulle täiega meeldis, et juuksed olid megakohevad ja mahtu oli nagu rohkem. Sasipea nagu röövlitütar Ronja :D 

Kolmas kord tuli ka ära. Sel korral panin seepi vähem, lootsin, et nii on parem. Samas ei vahutanud üldse hästi. Kasutasin palsamit ka, aga see kadus nagu mutiauku. Seep vist kuivatas ikka nii ära juuksed. 

Igatahes jah, kahte nädalat ma vastu ei pidanudki.  Kõigest nädalakese suutsin katsetada. Mul hakkas lihtsalt nii kahju oma juustest. :D Mulle meeldis, et juuksed jäid nii kohevad. Samas peanahk oluliselt kauem puhas ei püsinud ja ma leidsin, et kogu mässamine pole seda väärt. Juuksed tundusid ikka päris rõvedad katsudes ja kõõmapea on ka üsna piinlik olla.


Aa, ja soovitan ikka blogi Facebooki lehel ka silma peal hoida, kes seda veel ei tee! Jagan seal huvitavaid leide ja saate mu tegemistega üldse paremini kursis olla  :)

You Might Also Like

5 kommentaari

 1. Olen juba pikka aega oodanud, et keegi tahketest šampoonidest kirjutaks, sest ise ei ole julgenud proovida ja ehk parem ongi. Ma ei saaks oma juukseid peale seebiga pesemist vist mitte kunagi enam pusast lahti :D Googeldades olen ka leidnud infot, et juuksed pidid ikka päris kehvad jääma.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Kusjuures, kui ma lugesin sinu postitust Joico toodetest, muutusin kohe päris kadedaks ja see tõukas ka mind loobuma! :D Ei soovitaks küll seda tahket šampooni.

   Kustuta
 2. Lushi tahked šampoonid on imehead. Neid soovitaks küll.

  VastaKustuta
 3. Minul on Lushi šampoon ja palsam ja noh... pask :D

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Selge! :D Ma olen ka ikka praegu arvamusel, et seep on seep ja pähe ei käi, kuigi paljudele sobib ka nii. :)

   Kustuta